Menu

logo
Interieur:

De woonkamer

de woonkamer

De laatste ruimte van de begane grond; de woonkamer.

De vloer was het eerst aan de beurt. Eerst van krantenpapier de exacte vorm gemaakt, daarna van karton. Van fineer 0,6 mm. dik heb ik stroken gesneden en op het karton geplakt. Hierna de onderkant van het karton behandeld met grondverf tegen kromtrekken. Het hout is behandeld met diverse kleuren en lagen schoensmeer en patina tot ik de gewenste kleur had. De vloer ligt los zodat ik altijd bij de elektradraden kan, wel is hij vastgeklemd onder de plinten en aan de korte zijden vastgezet met een paar strookjes dubbelzijdig plakband.

Voor het behang heb ik een geschikt plaatje op internet gevonden en het behang geprint. Het is gelijmd met behanglijm. Het behang zit niet echt muurvast, waarschijnlijk door de grondverf op de muren, maar het grote voordeel is wel dat het er gemakkelijk af te halen is, vooral als je het per ongeluk niet precies recht geplakt hebt.

De lambrizering is een kopie van de lambrizering in onze 1:1 woonkamer. Ook hier zijn strookjes fineer op karton geplakt.De ramen hebben vensterbankjes gekregen zodat er mettertijd plantjes voor de ramen kunnen. Het sierhekwerk is uit 3 mm. triplex gezaagd met rondom balkjes. Het verdeelt de kamer in een duidelijke voor- en achterkamer.

De workshop voor de schouw met haard heeft in P&M 121 gestaan, de workshop van het kolenvuurtje in P&M 123. De schouw en haard in deze woonkamer zijn daarvan een iets aangepaste versie.

De vitrage is gemaakt van soepele stretch netstof en heeft in de hoeken een loden staafje afkomstig uit 1:1 loodveter.

De radio is, voor zover mogelijk, een kleine kopie van de Telefunken 340WL, ook wel Kattenkop genoemd. Hij kan worden aangesloten op een mp3-speler die zich bij het schakelpaneel bevindt. Onderaan deze pagina is hier een filmpje van te zien.poppenhuis woonkamer 1
poppenhuis woonkamer 2 poppenhuis woonkamer 3
poppenhuis woonkamer 4
poppenhuis woonkamer 5 poppenhuis woonkamer 6
poppenhuis woonkamer 7 poppenhuis woonkamer 8
poppenhuis woonkamer 9
poppenhuis woonkamer 10 poppenhuis woonkamer 23
poppenhuis woonkamer 24
poppenhuis woonkamer 12 poppenhuis woonkamer 13
poppenhuis woonkamer 15
poppenhuis woonkamer 14 poppenhuis woonkamer 16
poppenhuis woonkamer 21
poppenhuis woonkamer 17 poppenhuis woonkamer 18
poppenhuis woonkamer 19
poppenhuis woonkamer 20 poppenhuis woonkamer 22

Beschrijvingen van de vogelkooi met voedsel- en waterbakje en van de kanarie vind je bij de workshops.


Van de radio is een "the making of"-filmpje gemaakt en op Youtube geplaatst:

naar boven